1 Mart 2014 Cumartesi

Tavuk Rosto


 
Son yıllarda beyaz et tüketimi çok arttı. Bugün pratik ve lezzetli bir beyaz et tarifi vereceğim. Fırında pişirip belki sos ve bezenti sebzelerle servis etmek mümkün olabilir. Fakat benim tarifim soğuk söğüş tüketim tarifi olup farklı ve lezzetli.

Tavuğu parçalamadan kemiklerinden ayırın. Ayırdığınız kemikleri bir kenara koyun.  Derisi dışa gelecek şekilde düzgünce açın.
 
Biraz tuz ekin sonra tane karabiber serpin.  Dışı temizlenmiş havuçları da koyduktan sonra rulo yapın. Daha sonra pamuk ya da kenevir iple salam bağlar gibi sıkıca bağlayın.
 
Daha önce ayırdığınız kemiklerle beraber bir tencerede su ekleyerek bir saate yakın kaynatarak haşlayın. Soğuduktan sonra üzerine bir ağırlık koyarak bekletin suyu tamamen süzülsün. Daha sonra bir gece buzdolabında bekleterek etin iyice masifleşmesini sağlayın.  Bir santimden az olmayan dilimler halinde keserek servis yapabilirsiniz.

Hazırlanması ve bekletmeden dolayı yapımı biraz uzun olmakla beraber çok kolay sonunda hüsran ihtimali hemen hiç olmayan lezzetli bir yemektir. Ben özellikle sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı ve pratik çıkar dolaptan servis yap mantığından dolayı pratik bir yemek olarak seviyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder